Дана 24. 09 2024., у Школи за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ у Земуну одржан је округли сто под називом „Подршка без граница“. Скуп је организован у оквиру акредитованог Ерасмус пројекта „Методе процене глувослепе и дубоко вишеструко ометене деце и методе рада са глувослепом децом предшколског и млађег школског узраста“, као и у оквиру партнерства са Центром за инклузивно образовање „Константин Пуфан“ из Темишвара. Као предавачи, наступили су стручњаци и практичари из обе установе.

Циљ овог скупа био је унапређење знања и размена искустава међу стручњацима из области образовног и васпитног рада са глувослепим ученицима. Учесници су имали прилику да се упознају са савременим методама рада и процене деце са сложеним сензорним оштећењима, чиме се додатно доприноси квалитету инклузивног образовања.

Одржане су презентације које су обогатиле знања присутних а показале и значај међународне сарадње у унапређењу образовних пракси. Велико интересовање и присуство колега из специјалних школа широм Србије, а посебно професора са ФАСПЕР-а, као и сарадника за инклузивно образовање Министарства просвете Републике Србије, представника градског и републичког Савеза слепих, потврђује значај овог скупа, док нас позитивни утисци и успешна сарадња подстичу да наставимо са даљим развојем у овој области васпитно образовног рада.

Скуп је протекао успешно, уз активно учешће свих присутних и постигао свој циљ у области професионалног развоја и размене искустава.